Már szinte minden műsorközi ajánlóban láthatunk bejátszásokat az új valóságshow casting-járól. Tényleg itt tartunk? Már a legelső magyar valóságshow-ban sem voltak különösebben értelmes emberek, de a színvonal egyre rémesebbé vált az idő múlásával. Tényleg ilyen a valóság? Ennyi emberi roncs van hazánkban, akik mutogatni kívánják lelki és értelmi szegénységüket, meg persze a testüket (jó pénzért)? De ha még van is (hát nem bánom, legyen), hogyan lehetséges az, hogy a valóságshow nézettsége olyan méreteket ölt, hogy még mindig (a sokadik rész után is) megéri műsoron tartani? Nem tudom elhinni, hogy átlagos intelligenciával és ízléssel lehet ezt a fajta műsort élvezni, komolyan venni, szavazni a szereplők bennmaradására/bekerülésére/kikerülésésre/stb.

Ez jutott nekünk? A semmitmondó reggeli műsorok, ahol kérdeznek a műsorvezetők, de a válasz már nem érdekli őket? A valóságshow-k, ahol kiélhetjük kukkoló énünket, a tehetségkutatók, ahol az egyéniség már semmit sem számít, csak lehessen röhögni a bénákon? Ez a magyar televíziózás? Csoda talán, hogy az emberek egyre kevésbé néznek TV-t, inkább filmeket, sorozatokat töltenek le a netről, és a TV-ben már csak a híradót nézik meg (ami persze szándékosan egyre horrorisztikusabb, és persze ahonnan sosem hiányozhatnak a bulvár "hírek").

Nézzük inkább a szórakoztató műsorokat, ahol a megélhetési celebek egymásnak vacsorát főznek, és a semmitmondó beszélgetéseik talán még érdektelenebbek, mint Hajdú Péter műsora? Ha bekapcsolom a szennyládát, lehet benne akármikor olyan műsort találni, amit érdemes nézni? Csak a filmeket nézi mindenki?
A reklámok egyre növekvő gátlástalanságáról inkább nem is beszélek. Vacsora közben nem lehet a TV-t bekapcsolva tartani, mert az egyik vért köp (meg a fogát is), a másik menstruál, a harmadik felpuffad, a negyedik a prosztatájáról mesél. Ki gondolta volna, hogy az ázsiai büdöset szaró kisfiút még bájosnak fogjuk tartani ezekhez képest.

Mi lesz az új út? Merre kell elindulni, hogy minőségi műsorokat nézhessünk? Fizetni kell majd érte, mint az HBO esetében, vagy eljutunk arra a szintre, hogy az ízléstelen műsorok ellen összefog a társadalom, és együtt elérjük azok eltüntetését? Bármi is legyen a megoldás, érdeklődöm.

Szerző: Destephano Winter  2014.01.13. 20:50 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://destephano.blog.hu/api/trackback/id/tr615756027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása